Hersenwerk

Wat is Hersenwerk?

Hersenwerk is zoeken naar iets lekkers of iets leuks in verschillende soorten materialen.

Hersenwerk voor honden is puzzelen voor baas en hond. Er wordt gestart met simpele puzzels die steeds iets moeilijker gemaakt kunnen worden.
Het idee is dat de hond, geconcentreerd en op zijn eigen manier het lekkers of leuks gaat zoeken. Dit doet hij door zijn neus te gebruiken. Met zijn neus traceert hij zijn beloning. En dan gaat hij ontdekken en nadenken over hoe hij het lekkers of leuks kan bemachtigen.

De manier waarop een hond zoekt is persoonlijk. Sommige honden gebruiken uitsluitend hun neus om te snuffelen en te duwen of te schuiven. Er zijn honden die hun neus en hun poten gebruiken om materiaal weg te schuiven. Ook zijn er honden die hun bek gebruiken.


Het materiaal wat je kunt gebruiken? Alles! Denk aan: huishoudelijke spullen, afvalmateriaal, kinderspeelgoed, objecten binnen en buitenshuis, speciaal gefabriceerde hondendenksportpuzzels, maar ook lapjes, handdoeken en kranten. Eigenlijk kun je stellen dat alles wel een puzzel kan zijn!

Bevordert band tussen eigenaar en hond
Hersenwerk voor honden wordt samen door eigenaar en hond uitgevoerd. Naast het feit dat de meeste honden en bazen dit als heel plezierig ervaren, bevordert het ook de onderlinge band. En juist die band is zo belangrijk tussen een eigenaar en zijn hond.

Voor wie is Hersenwerk geschikt?

Voor jonge honden die nog niet toe zijn om een sport te beoefenen.
Voor oude honden die we nog wat geestelijke uitdaging willen geven.
Voor honden die een lichamelijke beperking/afwijking hebben, denk hierbij aan HD, ED, artrose,
Voor honden die net een geopereerd zijn en nog niet veel lichamelijke beweging mogen hebben.
Voor rassen van groot tot klein, die voor actieve sporten niet zo geschikt zijn, (denk aan een Berner Sennenhond, Newfoundlander, Franse bulldog, Mopshond Cihuahua,Teckel etc).

Wat doet Hersenwerk?
Hersenwerk is te vergelijken met denksport of braintraining voor mensen. Het is leuk, het ontspant en tegelijkertijd stimuleert het mentaal.

Stimuleert alle zintuigen
Hersenwerk stimuleert alle zintuigen van de hond. Daarnaast moeten ze creatief zijn om het brokje of speeltje te pakken te krijgen; en dat is puzzelen!Hersenwerk zorgt voor voldane, vrolijke, slimme en zelfverzekerde honden van alle leeftijden!

Elke hond verdient Hersenwerk!
De missie is om alle honden van elk ras of rasloos, van pup tot senior onder deskundige begeleiding kennis te laten maken met puzzelen. Daarnaast om elke baas te leren hoe hij puzzels op maat kan aanbieden aan zijn hond.


Workshops Door Hondenschool Carlos worden workshops gegeven .Zowel op de eigen hondenschool in Nieuw Balinge als wel bij hondenscholen in het land die Hersenwerk willen introduceren bij hun cursisten.


Voor de mogelijkheden en de kosten neem contact op met Margot Smeenge

Margot Smeenge Gevorderd Begeleider Hersenwerk Hondenschool Carlos Nieuw Balinge 06-27832327