Workshop Speuren

De neus van de hond is een bijzonder orgaan. Er zitten ongeveer 200 miljoen reukcellen in. Wij mensen hebben maar 5 miljoen reukcellen tot onze beschikking. Dus de hond is vele male beter in staat een spoor op te pikken. Om nu het speuren in goede banen te gaan leiden is er de mogelijkheid om allereerst middels een workshop uit te vinden of uw hond het leuk vind om te speuren. Want speuren is een teamsport.
Elke hond kan speuren, ongeacht leeftijd, ras, vooropleiding, grootte en karakter van de hond. Tijdens de workshop krijgt u les in het praktijk speuren menselijke lucht. We starten met de honden te leren met hun neus aan de grond uw menselijke geur te gaan volgen. De 1e ondergrond die we daarvoor gaan gebruiken is een grasland.

Waarom Speuren? 
- Omdat elke hond het fantastisch vindt om te speuren.
- Uw hond een geweldige mentale work-out krijgt
- Uw drukke hond met speuren rustiger wordt
- U elke keer weer versteld zult staan van de neusprestatie van uw hond<br />
- Uw onzekere hond zekerder wordt door speuren

Zoeken en speuren zijn activiteiten waarbij de hond zijn neus gebruikt, en ruiken is gedrag wat bij uitstek bij de hond hoort. Het helpt ook (bepaald) probleemgedrag helpt te voorkomen. 
Speuren is ook heel geschikt voor honden met een lichamelijke beperking, of voor oudere honden die geen wilde spelletjes meer kunnen doen, of voor honden die heel graag willen werken of voor honden die graag "hondse" dingen samen met hun begeleider ondernemen, of voor... vult u zelf maar in.

De workshop wordt op een zondag gegeven van 10.00 tot 13.00 uur op de hondenschool en kost &euro; 20,00 per combinatie.

Data worden op de website of via de nieuwsbrief bekend gemaakt.
Er is een workshop voor honden tot 1 jaar en een workshop voor honden vanaf 1 jaar.Voor alle speurbenodigdheden zoals speurvoer, een tuig en een lange lijn zorgt de hondenschool