Ik werk met Doterra etherische oliën geschikt voor mens en dier.

Deze oliën zijn getest ,puur natuur en dus veilig
Voor dieren en kinderen hanteren we wel een verdunningsnorm.
De oliën kunnen onder andere ingezet worden voor stress, buikpijn, hoofdpijn, spierpijn, huidaandoeningen, slecht slapen, verlatingsangst , hooikoorts, wagenziekte.Het ontstaan van doTERRA;

 

Begin 2008 kwam een groep professionals uit de gezondheidszorg en zakenwereld in de VS bij elkaar om het bedrijf dōTERRA op te richten. Deze mensen hadden allemaal diepgaande persoonlijke ervaringen met de levens verbeterende voordelen van essentiële oliën. Zij hadden ook als gezamenlijk doel een geheel nieuwe vorm van essentiële oliën met een therapeutisch keurmerk op de markt te brengen voor een betaalbare prijs. Een essentiële olie die iedereen aanspreekt: van mensen die niets weten van essentiële oliën tot aan hen die worden beschouwd als experts op dit gebied. dōTERRA betekent “Gift van de Aarde”.Naast het ontwikkelen van nieuwe essentiële oliën produceert dōTERRA ook voedingssupplementen en producten voor verzorging en een gezond leven, alle op basis van essentiële oliën.

De missie van doTERRA;

dōTERRA wil de belangrijke gezondheidsvoordelen van essentiële oliën met een therapeutische kwaliteit delen met de wereld. Zij doet dit door:

Onderzoeken en ontwikkelen van essentiële oliën die voldoen aan de hoogste kwaliteit via een netwerk van hoogopgeleide en ervaren botanici, chemici, gezondheidswetenschappers en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.

Produceren van essentiële oliën die voldoen aan de hoogste kwaliteits-, zuiverheids- en veiligheidsstandaard in de industrie: CPTG Certified Pure Therapeutic Grade®.

Distribueren van de producten via onafhankelijke productconsultants die werkend vanuit huis of praktijk, dōTERRA gezondheidsproducten introduceren, adviseren, trainen, en lokaal verkopen door persoonlijk contact, alsmede via wereldwijde, gepersonaliseerde websites.

Bieden van trainingen aan iedereen die geïnteresseerd is om te leren hoe essentiële oliën met een therapeutische keurmerk kunnen worden gebruikt als zelfzorg gezondheids alternatief.

Samenbrengen van professionals in de traditionele en alternatieve geneeswijzen om verdere studie en toepassing van de therapeutische kwaliteit van de essentiële oliën in de moderne gezondheidszorg aan te moedigen.

 

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten.

Vrijwel alle planten produceren etherische oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen.

Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden.

Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

De bloed-hersenbarrière is een dik basaalmembraan en bevindt zich tussen het circulerend bloed en het vocht van de hersenen. Dit membraan zorgt dat schadelijke stoffen het hersenweefsel en de hersenvloeistof niet kunnen bereiken. Volgens de Amerikaanse Medische Associatie (AMA) kan alleen een middel dat voorbij gaat aan de bloed-hersenbarrière, ziekten als Alzheimer, Lou Gehring, Parkinson en Multiple Sclerose genezen.

In het limbische systeem van de hersenen bevindt zich ook de amygdala, een klier die een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en oplossen van emotionele trauma’s. Deze klier reageert op onze zintuiglijke waarneming en zou je kunnen zien als een emotionele rookmelder.

Ontspanning en veiligheid is in basis verbonden met vertrouwde geuren (denk aan baby’s of jonge dieren die sterk reageren op de moedergeur). De meest basale vorm om de amygdala te stimuleren om weer op ‘uit’ te gaan is daarom via geur of het gevoel voor geur. Vervolgens kan de vastgehouden stress geleidelijk los gelaten worden. Dit betekent dat essentiële oliën een krachtige sleutel kunnen zijn om emotionele trauma’s te helpen loslaten.

Etherische olie wordt op verschillende manieren gewonnen. Essentiële olie met een therapeutisch keurmerk wordt meestal gewonnen door middel van stoomdestillatie. Hierbij wordt stoom door de te verwerken plantendelen geleid. De etherische olie vervliegt met de stoom. Nadat de stoom is afgekoeld tot water kan de etherische olie hiervan worden gescheiden door het verschil in polariteit tussen de olie en het water.

De temperatuur en de druk van de stoom moeten precies goed op elkaar afgestemd zijn. Te weinig warmte en druk zorgen ervoor dat er te weinig van de componenten van de essentiële olie vrijkomen; te veel warmte en druk verandert de chemische samenstelling van de olie en daarmee neemt de werkzaamheid ook af.

 

Een methode die bij bv citrusvruchten gebruikt wordt is *koude persing. De oliehoudende schil van de plant wordt uitgeperst en de olie komt tevoorschijn.

 

 

Certified Pure Therapeutic Grade® (CPTG) essentiële oliën zijn de meest pure en veilige essentiële oliën die op dit moment op de markt beschikbaar zijn. Ze zijn zorgvuldig en vakkundig gedestilleerd uit planten die geteeld en geoogst zijn door ervaren kwekers over de hele wereld. De planten worden op de juiste grondsoort geteeld in een land waar de plant van nature thuishoort en geoogst op het moment dat de plant de hoogste kwaliteit heeft.Hierdoor herkennen zowel ervaren als onervaren gebruikers van essentiële olie meteen de natuurlijke puurheid van essentiële olie voorzien van het CPTG label.

De essentiële oliën  waarmee wij werken zijn 100% puur en bevatten geen vulmiddel, kunstmatige ingrediënten en zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties. Omdat er geen keurmerk bestond is er een eigen keurmerk in het leven geroepen wat verder gaat dan alle bestaande keurmerken. De essentiële oliën waarmee wij werken ondergaan strenge testen die worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met behulp van massaspectrometrie en gaschromatografie. Hierdoor wordt zowel de zuiverheid als de samenstelling van elke partij essentiële olie gegarandeerd.

De kenmerken van CPTG oliën

  • Ze bevorderen emotionele, lichamelijke en geestelijke genezing.
  • Ze bevatten de regeneratieve, zuurstof verrijkende en immuun versterkende eigenschappen van planten.
  • Ze zijn zo klein in moleculaire grootte dat ze gemakkelijk in de huid doordringen.
  • Ze zijn makkelijk in lipiden (vetachtige stoffen) oplosbaar en kunnen makkelijk door de celwand binnendringen, zelfs als de celwand is verhard door de gevolgen van een zuurstoftekort. In feite kunnen essentiële oliën binnen 20 minuten invloed hebben op elke cel van het lichaam en gemetaboliseerd worden, zoals andere voedingsstoffen.
  • Ze bevatten zuurstofmoleculen die helpen om de tekorten aan voedingsstoffen te transporteren naar de lichaamscellen. Omdat voedingstekort een zuurstoftekort is, begint ziekte wanneer de lichaamscellen door gebrek aan zuurstof de juiste voedingsstoffen niet meer op kunnen nemen. Door het verstrekken van de benodigde zuurstof werken essentiële oliën aan het stimuleren van het immuunsysteem.
  • Het zijn zeer krachtige antioxidanten. Antioxidanten zorgen voor een onvriendelijke omgeving voor vrije radicalen. Zo voorkomen ze mutaties, doordat ze de vrije radicalen opeten als aaseters, wat schimmel en oxidatie in de cellen voorkomt.
  • Ze zijn antibacterieel, antikanker, antischimmel, anti-infectieus, antimicrobieel, antitumoraal, antiparasitair, antiviraal en antiseptisch. Het is aangetoond dat essentiële oliën alle geteste bacteriën en virussen vernietigen, terwijl tegelijkertijd het evenwicht in het lichaam wordt hersteld.
  • Ze ontgiften de cellen en het bloed in het lichaam.
  • Essentiële oliën met sesquiterpeen hebben de mogelijkheid om de bloed-hersenbarrière te passeren waardoor ze effectief zijn bij behandeling van de ziektes Alzheimer, Lou Gehrig, Parkinson en Multiple Sclerose.
  • Ze zijn aromatisch en indien ze verspreid worden in de ruimte zorgen ze voor luchtzuivering: door het verwijderen van metaaldeeltjes en giftige stoffen uit de lucht; door het verhogen van het zuurstofgehalte, ozongehalte en hoeveelheid negatieve ionen in de ruimte. Dit remt de groei van bacteriën, waardoor de geuren van schimmels, sigaretten en dieren geneutraliseerd wordt. Tevens vullen ze de lucht met een frisse, aromatische geur.

 

 

Gebruik
Essentiële oliën worden zowel op mensen als dieren met succes toegepast. Het gebruik van de oliën kan via de inademing, via inname, op de huid of via verdamping. Als de geur wordt ingeademd worden de aroma’s naar het limbische systeem van de hersenen gestuurd waar ze een directe werking hebben op de emoties en/of de gemoedstoestand. Zo kalmeert de ene olie en is de andere olie juist opwekkend. Door inademing, massage en inname komen de oliën ook in het bloed terecht, waardoor het door het hele lichaam wordt gestuurd. De toepassing is afhankelijk van de klacht of het probleem.

                                                                                                                                                                                                                                                                   

Mensen, honden en paarden hebben een overeenkomstig metabolisme. Voor mensen, honden en paarden kunnen in principe alle essentiële oliën goed worden gebruikt (behoudens allergische reacties), mits de toepassingsregels in acht worden genomen. Katten reageren in vele gevallen anders op de oliën. Dieren ‘weten’ vaak instinctief wat zij nodig hebben en dus ook welke olie zij nodig hebben. Vaak is een reactie te zien bij het ruiken van een specifieke olie en wijzen zij een olie af die niet bij ze past.
Balansbrenger maakt van te voren een bodyscan waarna de juiste oliën worden aangeboden. Afhankelijk van de soort klachten wordt bepaald welke oliën behulpzaam kunnen zijn. De bodyscan wordt op mensen, honden en paarden toegepast.

doTerra oliën zijn van 100% zuiver therapeutische klasse en ze zijn veilig te gebruiken op de volgende manieren:

Topisch (op de huid)

Soms kunnen essentiële oliën direct op de huid of aangedaan gebied aangebracht worden

Waarom zou ik essentiële olie op mijn huid aanbrengen?

Essentiële oliën hebben, naast antibacteriele eigenschappen, ook kalmerende en herstellende eigenschappen. Ze worden makkelijk door de huid opgenomen door de natuurlijke moleculaire samenstelling.

Dit maakt dat het uitstekend toe te passen is bij een onrustige huid, in de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld, acne, psoriasis, schaafwonden, brandwonden etc. De essentiële olie kan puur aangestipt worden op de plekken of vermengd worden met een creme of draagolie.​

 

Aromatisch (Inhalatie)

De meest bekende methode om pure therapeutische essentiële oliën te gebruiken is door aromatisch gebruik, ofwel door inhalatie. Deze methode heeft de voorkeur in vele delen van Europa. Veel mensen kennen essentiële olie van de ‘lekkere geur’ die het verspreidt.​

 

Aromatisch:
Geur heeft invloed op uw lichaam en emoties. Het stimuleert uw hormonen en beïnvloedt de stofwisseling. Aromatherapie is gebaseerd op de voorspelbare reactie van het menselijk lichaam, in het bijzonder op specifieke zintuiglijke prikkels.

 

Door het inhaleren van essentiële olie worden er geurmoleculen ingeademd via de neus. De neus is ons reukorgaan die nauw verbonden is met het limbisch systeem. Het limbisch systeem is een groep structuren in de hersenen die betrokken zijn bij oa emotie, lange termijn geheugen, genot en motivatie. Ook het autonoom zenuwstelsel, de hormonen, het reguleren van de bloeddruk en hartritme mogen niet ontbreken.​

Naast het limbisch systeem heeft het inhaleren van essentiële olie ook invloed op het ademhalingssysteem. Via de neus komen de moleculen ook terecht in het ademhalingssysteem, denk hierbij aan de longen.

ADEMEN – Door rechtstreeks uit de fles te ademen, met een diffuser, of door een druppel in je handpalm te doen en even te wrijven om vervolgens een kommetje te maken met je handen om je neus en je diep adem haalt.

Wanneer wil je essentiële olie aromatisch gebruiken?

Aromatisch gebruik van essentiële olie is een makkelijke manier om van de goede eigenschappen van essentiële olie te profiteren. Als je essentiële olie in de kamer verdampt dan heeft er iedereen profijt van. Daarom is deze manier van toepassen uitermate geschikt om de gemoedstoestand in een ruimte of de hormonale huishouding gunstig te beïnvloeden.


 

Minder = Meer

Essentiële olie is van nature erg krachtig. Net als bij veel andere natuurproducten geldt ook voor essentiële olie: Minder = meer!

Ik werkt met  afgepaste druppels. Het is zonde van je portemonnee én de olie om meer te gebruiken dan nodig is.

Voor meer informatie neem contact op met Margot Smeenge via mjk01@ziggo.nl of 06-27832327